При изпреварване лек автомобил се блъска челно в ТИР, при което загива пътуващата в автомобила 26-годишна жена от Плевен, пътувала за Гърция. Спътникът й е настанен в санданската болница с травми, няма опасност за живота му.

За да се направи оглед на местопроизшествието, за 2 часа движението по основната пътна артерия в Югозападна България бе спряно. То бе възстановено към полунощ.

Загиналата е втора жертва на ГП Е-79 на територията на ОД на МВР-Благоевград за 24 часа. В понеделник вечерта от тежките травми почина 66-годишен мъж от Стара Кресна. Стефан Паскалев пострада тежко при челен удар между джип и опел "Астра" край Кресна.

Същевременно стана ясно, че започва разследване в Регионалния координационен център на спешния телефон 112 в Благоевград, заради грешно изпратена линейка на катастрофа, при което поради забавяне на медицинска помощ на 22 октомври почина 28-годишна жена, предаде БГНЕС. 

Жертвата Марияна Маврова катастрофирала на 5 км от Разлог, а близките й са подали жалба, че медицинската помощ се забавила с над 40 минути. При вчерашното преглеждане на разпечатките от тел. 112, е установено, че от София в РКЦ-Благоевград е предадено, че катастрофата е станала на 5 км след прохода Предел в посока Симитли. Така от РКЦ изпращат линейка от филиала в Симитли. Екипът стига до най-високата част на прохода Предел, но не открива никаква катастрофа.

От симитлийския екип се обаждат на центъра и докладват, че няма катастрофа. От РКЦ отново звънят на централата на 112 в София, откъдето "уточняват" че произшествието е в обратна посока на 5 км от Предел, но в посока Разлог. Така на местопроизшествието се изпраща нов екип, този път от Центъра за спешна помощ в Разлог. Те обаче само констатират смъртта на 28-годишната Марияна Маврова.