На 9 октомври от 20 часа в спортна зала "Арена Армеец" Жан Мишел Жар ще бъде в София със своята световно известна лазерна арфа, превърнала се в негова запазена марка. 

Всички автобуси на градския транспорт, които се движат по бул. „Цариградско шосе”, три часа преди началото на концерта ще започнат да слизат на кръговото на Четвърти километър, за да спират на спирките, каза още Христов.

Ще бъде увеличен броят на автобусите и на тролейбусите, които преминават пред залата. Има готов оперативен резерв от страна на Центъра за градска мобилност при необходимост допълнително да бъде увеличен броят на автобусите и тролейбусите, които ще обслужват трасето.

Дадена е възможност по преценка на полицията, да се обособят зони за паркиране - крайните десни ленти на бул. „Асен Йорданов” пред залата по цялото му протежение. Освен 1000-та паркоместа на залата, ще бъдат създадени още 250 допълнително. Предвидено е също така, ако напливът от хора е твърде голям, за час и половина може да бъде изцяло спряно движението по бул. „Асен Йорданов” между бул. „Искърско шосе” и бул. „Цариградско шосе”.

Огромен е интересът към концерта на Жан Мишел Жар в София, съобщиха преди дни организаторите на събитието.
Дни преди концерта си той сподели пред в. "24 часа", че това идването му в България е негова стара мечта, както и че проектът му в София е направен именно за зала като българската.

"Да бъда в България за мен е отдавнашна мечта, свързана и с носталгия - когато издадох първите си албуми с електронна музика, ласкави думи и оценки получих най-напред в писма от България. Затова съм горд, че идвам да изнеса концерт във вашата страна. И не е въпрос на някакъв минимализъм, а че моят проект е създаван именно за такива зали. Това ще бъде изключително събитие за мен", каза световно известният изпълнител.

Жан Мишел Жар е свирил сред небостъргачи в Хюстън, между египетските пирамиди, на лондонските докове, до атинския Акропол, в пясъците на Сахара, на историческия площад “Тянанмън” в Пекин, в Шанхай, Москва.