"Безотговорно и обидно за всички, които се стремят да правят честен бизнес в България и за всички българи, които плащат данъци на държавата”. Така Цветан Цветанов определи пред Агенция “Фокус” решението на Софийския апелативен съд за задържаните по операция „Всичко коз”.

Според мотивите на съда, обвинението е непрецизно и недостатъчно конкретно.

Тримата, пуснати под гаранция от общо 16 000 лв., са обвинени за укриване на данъци, с което са нанесли щети на държавния бюджет, които според разследващите са за около 250 млн. лева.
При спецоперацията, проведена на 21 юли, бяха арестувани 10 души, сред които двама данъчни служители

„Недоумявам за необходимостта от подобно решение, след като по делото бяха призовани петима свидетели, които обясняват кой, къде, кога и защо е извършил деянието. Предоставени бяха томове материали и доказателства. В автомобила на данъчната служителка, която е играла ролята и на счетоводителка, бяха открити собственоръчно попълнени готови фактури на разследваните фирми. За две години задържаните по операция „Всичко коз” са причинили щети за над 250 млн. лв., а за последните 3 месеца – над 30 млн. лева”, заяви пред „Фокус” министър Цветанов.

Министърът на вътрешните работи смята, че „с подобно решение на съда не се дава шанс да се извърши качествено разследването”. Според него учудващо е, че след като при извършените проверки на посочените места се оказва, че има само метални площадки, а насреща стоят вили, палати и яхти, това не е достатъчно за българското правораздаване.

Междувременно състав на същия апелативен съд пусна срещу подписка четирима от петимата задържани в операция "Килърите". Групата е обвинена в подготовка и извършване на убийството на Юри Галев.
Според съда няма доказателства, че петимата са отговорни за престъплението. В ареста остава единствено
Единственият, който съдът все пак остави в ареста, е Методи Иванов, но по друго обвинение - за незаконно притежание на автомат.