Повод за думите бе публикация в столичен вестник, че премиерът Бойко Борисов е бил поръчка на Петър Стоянов-Сумиста, който е задържан във връзка с убийството на Юри Галев. 
"Конкретно такъв сигнал нямам при мен, но непрекъснато има сигнали към охраняемите лица", заяви шефът на НСО в предаването „Неделя 150” на БНР. Той обаче поясни, че непрекъснато се отправят заплахи за посегателства както към премиера, така и към други охранявани лица.
„Не мога да коментирам нищо конкретно. По принцип информацията, която мога да кажа, е, че такова нещо към момента съществува, в смисъл такъв, че заплахи непрекъснато се отправят към нашите ръководители, както към министър-председателя, така и към други охранявани лица, но по принцип нещо конкретно нямаме, което в момента може да се коментира", каза Димитров.
"На нас това ни е работата – да предотвратим каквито и да е опити за посегателства. Но пак казвам, че непрекъснато получаваме различни сигнали за такива намерения, така че това не е нещо ново", допълни той.

По думите му около 10 човека са охраняемите лица.  Той отказа да каже колко заплахи е имало срещу премиера. "Охраната на премиера е такава, каквато трябва да бъде – необходимата. Аз не мога да коментирам сигналите”, каза още Димитър Димитров.

Според публикация в днешния брой на в. "24 часа"  групата наемници, която бе задържана в петък под кодовото име "Килърите", имала поръчка да убие Бойко Борисов. Съветникът в парламента Петър Стоянов, който е и шеф на сумото и кум на Сретен Йосич, и Васил Костов-Кеца приел поръчката преди 6-7 месеца, твърдят източници на изданието. Тогава американските служби предупредили българските, че се готви покушение срещу премиера. А възможните поръчители били “недоволни бизнесмени”. Докато полицаите наблюдавали групата, попаднали на улики за извършения от нея разстрел на Юри Галев, както и на още 6 убийства.

“Има оперативна информация за съпричастност на всеки един от петимата поотделно и в други убийства в цялата страна”, съобщи вчера на брифинг Цветан Цветанов. “Можем да разкажем за още 6 убийства”, подкрепи го премиерът Бойко Борисов и допълни, че предстои разследването им. Той не коментира версията, че групата е организирала и покушение срещу него, пише още в. "24 часа".