Това обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова в отговор на искането на сините да се приеме нов антикризисен план до 1 септември. 
По-рано днес съпредседателите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов остро разкритикуваха правителството за липсата на ясна визия и план как страната да се справи с икономическата и финансова ситуация. Двамата коментираха, че страната затъва в кризата. Сините предложиха пълен отказ от руските енергийни проекти, свиване на една трета от администрацията и по-големи правомощия на министъра по еврофондовете.

С актуализацията на бюджета вече бяха съкратени над 900 млн. лева от разходите в администрацията, отбеляза Стоянова.

От ГЕРБ смятат за нереално предложението на Синята коалиция за предварително парафиране от министъра на финансите на всички сключени от общините и първостепенните разпоредители договори и съставянето на национален регистър за тях.
"Вие представяте ли си как министър Симеон Дянков би могъл да подпише договорите на цялата държава?", попита Стоянова.

Тя не приема опасенията на Димитров и Костов за недостиг на средства за пенсии в края на годината.
"В средата на лятото, след току-що актуализирания бюджет, да се нагнетява подобно напрежение, да се събуждат страховете на хората, което при всички случаи влияе на икономиката, е вредно", добави Стоянова.

Заместник-председателят на икономическата комисия Делян Добрев (ГЕРБ) определи като странно, че от Синята коалиция не виждат положителните сигнали, тъй като те също са свидетели на всичко, което се случва в страната. Добрев цитира статия в американското издание "Уолстрийт джърнъл", в която се посочва, че българската икономика се стабилизира.