Решението не подлежи на обжалване.
Съдът в Бургас гледа днес делото по жалба на Лечков, в която той иска да се отмени решението на Сливенския съд за отстраняването му от поста.

Няма категорични данни към момента, че Лечков оказва натиск върху свидетели, пречи на събирането на доказателства или укрива документи по разследването по повдигнатите срещу него обвинения, е записано в мотивите на съда, предаде БТА. Друг от доводите на магистратите е, че към момента е отпадала необходимостта от мярката отстраняване от поста.

Прокурорът Румяна Янкова обаче заяви, че жалбата е неоснователна. Според нея има данни за натиск върху свидетели по делото. Ако Лечков бъде възстановен на поста, той би станал отново началник на свидетелите, заяви тя.

Пред съда Йордан Лечков заяви, че до доказване на обвиненията срещу него той не може да бъде наричан "престъпник". Той добави, че може да заведе дело срещу прокурора.

По-късно пред журналисти бившият футболен национал изрази вярата си в правосъдната система. 
„Демокрацията явно е жива и дано нещата занапред се решават по този начин – на база документи и доказателства”, коментира той, цитиран от "Фокус".
Според него обаче, дори след възстановяването му на поста, атаките щели да продължат. Той заяви, че е доволен от решението на съда, защото нито е упражнявал натиск върху някого, нито е търсил кой би могъл да упражни влияние върху магистратите и да ходатайства в негова полза.
Лечков бе категоричен, че след решението на Бургаския апелативен съд кметовете би трябвало да се чувстват по-защитени. От своя страна пък градоначалниците би трябвало да отстояват позициите си и най-вече да оправдават доверието на хората, които са гласували за тях.

Йордан Лечков се разследва по 7 обвинения за престъпления по служба.