Причината за това е, че той трябва спешно да се оперира от дискова херния, от която страна от години и заради която се придвижва с бастун.
Големия Маргин е в ареста по обвинение за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици на територията на София, заедно с ромския бос Стефан Бонев-Сако.

По-късно днес се очаква Градският съд да произнесе решението си по делото, по което Маринов е подсъдим заедно с брат си и още няколко души за подготовката за три убийства.

При гледането на мярката му за неотклонение днес защитата поиска той да бъде освободен, тъй като болестта му се задълбочава. Самият Маринов не се появи в съдебната зала, според адвокатите му, именно по тази причина.
Съдът прие заключението на експертите, че здравословното му състояние се влошава и трябва да му бъде направена операция, предаде БГНЕС. Магистратите приеха и становището на специалистите, че такава операция не може да бъде направена нито в МВР-болницата, нито в болницата на затвора.
В мотивите си съдиите се основаха на необходимостта от баланс - според тях трябва да има такъв между правото на живот, обществения интерес и интересът на правосъдието.
"Недопустимо е да се застрашава здравето на някого заради правосъдието”, аргументираха се те.

Защитата поиска Големия Маргин да бъде освободен и поради липса на доказателства.
"Присъствието на Красимир Маринов в това обвинение е "една голяма доказателствена кръпка", заяви адвокат Трендафил Трендафилов. Той изтъкна, че клиентът му е в ареста от 5 месеца, в рамките на които не само че не е повдигнато окончателно обвинение, но не са събрани и други доказателства, освен показанията на защитен свидетел. Според защитата няма опасност Маргина да се укрие, както и да извърши друго престъпление.

Прокуратурата ще обжалва решението на градските магистрати. Според държавното обвинение предположението, че Красимир Маринов е извършил престъплението, в което е обвинен, не е разколебано и той може да окаже влияние върху свидетели, ако е на свобода. По думите на прокурорите операцията, от която той се нуждае, не е животоспасяваща и може да бъде отложена, съобщи "Фокус".