Той подчерта как самата тя е заявила през 1999 г. в интервю за британското издание "Нюз ъф дъ уърлд", че е прелъстила Полански, когато е била на 17-годишна възраст, предаде БГНЕС, цитирайки АФП .

"Винаги съм усещал шантаж зад твърденията на Шарлот Люис срещу Роман Полански", каза адвокат Джордж Киейман пред радио Ер Те Ел. "Имаме и потвърждение на това, тъй като тя самата е забравила дългото интервю, което е дала на вестника /"Нюз ъф дъ уърлд"/, където описва в известен смисъл кариерата си на "момиче на повикване", започната на 14 години", добавя адвокатът. В това интервю актрисата между другото заявява, че на 17-годишна възраст е прелъстила Роман Полански.

42-годишната сега Шарлот Люис обвини по време на Кинофестивала в Кан режисьора, че е "злоупотребил сексуално" с нея в началото на 80-те години, когато е била на 16 г. Роман Полански бе арестуван през септември 2009 г. в Швейцария заради сексуални контакти с 13-годишно момиче през 1977 г. Понастоящем 76-годишният носител на "Оскар" е под домашен арест в швейцарския град Гщаад, въпреки настояването на прокуратурата в Лос Анджелис да бъде екстрадиран в САЩ, където да бъде съден.