Съдът осъди Николов на 10 години лишаване от свобода и 30 000 лева глоба. Съпругата му Мариана пък получи 8 години затвор и също глоба от 30 000 лева.

Останалите обвиняеми - Ана Шаркова, Иван Иванов, Григор Главен и Валентин Ангелов, получиха по 6 години затвор и 30 000 лева глоба, предаде БГНЕС.
В решението на съда е записано още, че осъдените трябва да възстановят сумата от 13 млн. лева, която е била присвоена от групата.

Магистратите оправдаха другия основен подсъдим по мегаделото - бизнесмена Людмил Стойков. Съдът вдигна и наложената забрана върху имуществото му.

Стойков определи прочетените днес присъди като много тежки. За своята невинност той заяви, че още преди две години и половина е трябвало да се реши делото, но не е имало воля за това. Бизнесменът упрекна медиите, които не са казвали “истината”. Стойков посочи, че многократно е искал да подпомогне разследването и да застане пред детектора на лъжата. "Ако някой мисли, че съм оправдан неправомерно мога още утре да застана на детектора на лъжата, за това че нямам нищо общо с този случай", каза бизнесменът.

Прокурорът по делото Андрей Андреев каза, че доказателствата срещу Людмил Стойков още в самото начало на делото са били косвени. На въпрос дали се е разпаднала престъпната група "Николов-Стойков" и как ще го обясним на нашите европейски партньори, прокурорът отговори, че по това дело безспорно се е доказало, че има група само “Николов”. Самият факт, че от прокуратурата  поддържаше обвинението срещу Людмил Стойков по това дело говори, че не сме си променили отношението, отбеляза обаче Андреев.

Решението може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Срещу Николов и останалите се води и още едно дело - за ръководене и организиране на престъпна група, извършила документни измами по САПАРД, от които са получени въпросните 7,5 млн. евро, които са били изпрани.