Тялото е открито в същия района на Плана планина край София между Бистрица и Железница, където вчера полицията откри трупа на Юлиан Лeфтеров, автокрадец, който се води в неизвестност от януари миналата година, уточни Калин Георгиев. Самото място е на около 2 км след Железница, край пътя, където има табела за разклона за село Плана. Мястото представлява огромна поляна, заобиколена от гъста борова растителност, предаде "Фокус".

Намереното тяло вероятно е на автокрадеца Иван Петров - Сапата, каза вътрешният министър Цветан Цветанов, предаде "Фокус".

Смята се, че именно Сапата, чието име се свързва с автокражби, е доставил джипа за отвличането на бизнесмена Киро Киров. И него, както и намерения вчера Кунгфуто, Наглите са убили след спор за пари.

Не пожелавам на никой да види това, което ние видяхме днес, и това е още едно доказателство, че “Наглите” и “Наглите-2” е една изключително нагла, добре организирана престъпна група, която освен отвличания, виждате, че са направили и 2 убийства, поне това, което имаме към настоящия момент - каза министър Цветан Цветанов. Вътрешният министър, заместник-градския прокурор на София Роман Василев, главния секретар на МВР Калин Георгиев и директора на СДВР Валери Йорданов посетиха местността, в която полицаите откриха двата трупа, в рамките на разследването по операция „Наглите”. Състоянието на намереното днес тяло е много лошо. Повече информация ще има след като бъде направена аутопсия и ДНК тест, уточни той.

Цветанов изтъкна, че продължават процесуално-следствените действия, но ще се въздържат от повече коментари на този етап.

Двата трупа са намерени след показанията на Ивайло Евтимов-Йожи, задържан при акцията "Наглите", научи БТА от източници, свързани с разследването. Според същите източници на агенцията след признанията си Евтимов сключва сделка с обвинението. Така срещу него ще отпаднат обвиненията за участие и организиране на престъпна група, а ще останат само тези за отвличане.

Тялото на Юлиан Лефтеров-Кунгфуто беше намерено вчера също край София, в землището на Железница. Лефтеров бе отвлечен преди година и е бил регистриран в полицията за кражби на автомобили.

Още вчера градският прокурор на София Николай Кокинов заяви ,че има отрити две тела в околностите на София. Той бе категоричен, че труповете нямат отношение към убийството на Боби Цанков. По думите му чрез откритията се подрежда пъзела от проведените скоро операции "Наглите“ и "Наглите“ 2, но отказа да каже каква е връзката. Както стана ясно един от "Наглите" е посочил местата, където са заровени телата на две от жертвите на групата.

Вижте видео