В специално интервю за bTV Бойко Борисов заяви: „А господин Божидар Димитров съм го предупредил, че при следващ случай просто се разделяме.

Преди дни Димитров даде интервю, в което обяви, че ще претендираме за 20 млрд. долара компенсации за имотите на тракийските бежанци, като едно от условията за членство на Турция в Европейския съюз.

"Когато излизаш и обявяваш подобни неща без нито премиера, нито кабинета, нито парламента това да е обсъждано - не го правиш нито в качеството си нито на историк, нито на шеф на музей - ангажираш пряко министър-председателя и създаваш проблем", коментира Борисов.
Той бе категоричен, че не е поставяно условие за членството на Турция в ЕС.


Премиерът уточни още, че е уволнил служител на правителствения пресцентър, който е потвърдил пред медии твърденията на Димитров.

По-рано в сряда заместник-министърът на външните работи Марин Райков заяви, че България не обвързва членството на Турция в Европейския съюз с темата за обезщетенията за имотите на тракийските българи, които Анкара трябва да плати.

Министър Божидар Димитров отказа да направи изявление във връзка с изказването на министър-председателя Бойко Борисов, съобщи "Фокус".