Това заяви адвокат Антон Сираков - защитник на трима от основните свидетели срещу Пламен Галев и Ангел Христов и петимата им съучастници по делото за организирана престъпна група за рекет, съобщи Дарик радио.
Според Сираков целта е да се накарат кюстендилските магистрати да мълчат. Съдия Маринов беше този, който взе решение за запор на имуществото на дупнишките бизнесмени по искане на комисията "Кушлев". През юли съдът запорира имоти на Галеви за 4,5 млн. лева.
"Юрий Маринов беше първият, който посегна на техните интереси изпълнявайки служебните си задължения. Това е провокация, защото съдиите не трябва да закачат хората от кръга на Румен Петков", заяви Антон Сираков.
Адвокатът на Пламен Галев и Ангел Христов - Емил Велинов, коментира, че е недопустимо да се правят подобни връзки и обвинения. Велинов е защитник и на съдия Маринов и при освобождаването му преди дни срещу парична гарнация, заяви, че не са представени специални разузнавателни средства, които да го уличават.
"Потърпевшите от твърденията на адвокат Сираков могат да го съдят. Не е редно един адвокат да прави подобни изказвания от гледна точка на морала", заяви още Емил Велинов, който уточни, че като председател на адвокатска колегия в Кюстендил ще докладва за поведението на колегата си.
Антон Сираков е адвокат на съветниците от "Атака"- Дупница по делото, което те водят за обида срещу братя Галеви.
По-рано днес, по искане на защитата на бизнесмените, делото се гледа при закрити врата заради използването на специални разузнавателни средства в материалите.
Според Сираков това не пречи делото да се гледа открито, защото не се засяга националната сигурност, съобщи БГНЕС. Емил Велинов обаче заяви, че по закон при представянето им могат да присъстват само обвиняемите и съдебният състав.
Междувременно журналистката Лидия Павлова, която е граждански ищец и частен обвинител, коментира пред репортери, че се страхува. В същото време тя посочи, че се надява на справедливо решение на съда, който е мъдър. Павлова съди Галеви заради заплахи синът й да оттегли желба срещу техни приближени, които го пребили.
Бизнесменът Пламен Миланов, който е частен обвинител и има граждански иск за 1,2 милиона лева, заяви, че все още не може да си намери адвокат. Именно по тази причина собственикът на таксиметрова компания, който е бил рекетиран от Галеви, е поискал да бъде разпитан на следващо съдебно заседание.