Всяка вечер фучат като луди на светофара на Околовръстното от Бояна към Павлово, казват таксиджии. Те вече избягват зоните, където са игрите със смъртта. Друга лотария е да се кара в насрещното по еднопосочните участъци на булевардите "Васил Левски" и "Патриарх Евтимий". От КАТ признаха, че има скок на нощните катастрофи, когато по принцип няма трафик.
Наближи ли полунощ, избягвайте кръстовищата по Околовръстното в София, както и по бул. "Рожен" в "Надежда". Особено опасно е по пътя от Бояна към бул. "България". Не шофирайте по бул. "Васил Левски". Причината е зловеща - в малките часове на деня на тези места се разиграва игра на смъртта. Там почти всяка нощ има руска рулетка със залагания. Условието е да прелетиш с бясна скорост на червен светофар и да оцелееш.
На еднопосочния бул. "Васил Левски" пък условието е да преминеш участъка с газ до дупка в насрещното. Нищо, че може да убиеш нищо неподозиращ човек, разказват потресени таксиметрови шофьори. Най-страшно е на светофара на Околовръстното, който свърза Бояна с "Павлово" - ул. "Пушкин". Стартът е в Бояна, откъдето се засилват и с бясна скорост прелитат през убийственото кръстовище надолу към колелото в "Павлово". Същото е и в "Люлин" от тунела към "Билла" по бул. "Евлоги Георгиев" и на още места, където закъснели шофьори стават свидетели на безумието.
Освен прелитане на червен светофар и бясно шофиране в насрещното движение столичните камикадзета практикуват и "бомба в кръгово движение".Таксиджии са свидетели как безумците нощем летят в обратната на кръговото посока на Руски паметник. Обикновено парите са в брой и конкурентите слагат по 5 бона. Сеирджиите залагат отделно по-малки суми. Започват от минимум 100 лв. и стигат до хилядарки.
Мястото за руската рулетка се определя в последния момент и се обявява по нета или с SMS. Изтребителите на пътя логично избягват кръстовища с камери. Началната сума се определя от "банката", т.е. от човека, който държи парите. Той има и помощници. Веднага щом станат известни участниците, т.нар. стюарди минават сред зрителите и събират залозите. Участници твърдят, че "банката" са хора от казина, останали без клиенти в кризата, и заложни къщи.
"Изкарвам по 2000, 3000 лв., като закъсам. Но се пускам само на скоростна отсечка на Околовръстното край Бояна. За руската рулетка с минаване на червено понякога се взимат и по 10 бона", твърди участник в "състезанието".
В смъртоносните ралита участват всякакви коли. Има "Порше", "Ауди", БМВ, "Мерцедес", "Пежо" и какви ли още не.
В подобни гонки участват и мотористи. Именно при такова рали на Околовръстното загина 18-годишен младеж през юли. Трагедията се разигра малко преди 23.00 часа около бензиностанция близо до резиденция „Бояна". Мотористът карал с около 250-300 км/ч. (Виж линка)
През юни т. г. загина друг 19-годишен младеж в автородео след незаконно автородео по столичните улици около полунощ. Инцидентът стана при Военна рампа на Илиенско шосе.
Нелегални авторалите със смъртоносни залози се провеждат и в други по-големи градове в страната. Рядко обаче пътните полицаи успяват да ги спрат.