Софийският апелативен съд ще каже днес дали за убийството на момчето ще бъде задържан и вторият обвиняем - Александър Данаилов. Мярката за неотклонение ще се гледа от 10 часа.
Миналата седмица Софийският градски съд пусна Данаилов срещу 500 лева гаранция поради липса на доказателства, че е удрял Стоян, а остави в ареста приятеля му Вили Георгиев, също обвиняем за жестокия побой до дискотека “Амнезия” в Студентски град в столицата.
“Очакваме резултатите от трасологическата експертиза, която ще каже дали отпечатъкът от обувка по главата на Стоян съответства на грайферите на обувки, с които е бил Данаилов в нощта на инцидента”, каза говорителят на Софийската градска прокуратура Стелияна Кожухарова.
Медицинско изследване ще изясни механизма на настъпване на смъртта на младежа. Засега Данаилов и Георгиев са подведени под отговорност за неумишлено причиняване на смърт след телесна повреда.
Според свидетели именно Георгиев няколко пъти ритал силно в главата Стоян, който бил паднал на земята. Разследването установило, че само те двамата са имали физически контакт с починалия във фаталната нощ. Другите три момчета от компанията им са нападнали приятеля на Стоян.