Арестувана е шефката на Административния съд в морския град - Анелия Михайлова Цветкова, съобщиха от прокуратурата, цитирани от БТА.
Тя е била арестувана при специализирана операция на служители от Държавната агенция „Национална сигурност” и Софийската градска прокуратура около 15.30 часа във Варна, съобщи БГНЕС. Парите са били предварително белязани.
По информация на пресаташето на ДАНС Зоя Димитрова срещу 10 000 лева Цветкова е поела ангажимент за решението по административно дело. Операцията по задържането на Анелия Цветкова е протекла при пълна секретност и изолация спрямо варненските правоохранителни органи. За нея не са били информирани нито варненските полицаи, нито местния представител на ДАНС, нито представители на прокуратурата.
Цветкова е задържана във Варна, но процесуалните мерки срещу нея ще бъдат гледани в столицата от Софийски градски съд. Неофициалните коментари в съдебните среди във Варна са, че никой не познава фактите и никой няма да се наеме да коментира случая. Oбразувано e досъдебно производство. Близки на Цветкова споделиха пред кореспондента на БГНЕС във Варна опасения, че тя е била натопена от строителен предприемач, с когото до скоро е била в близки отношения. Защитник на Цветкова е известния варненски адвокат Юлиан Георгиев.
До 19 часа Анелия Цветкова все още бе във Варна. Задържана е и се намираше в сградата на Варненска районна прокуратура (до бившето кино Тракия).