Сега британските организатори на лотарията очакват щастливият победител да се появи и се подготвят да го посрещнат с шампанско. Тегленето на тиража се проведе в петък.

В лотарията могат да вземат участие жителите на Франция, Великобритания, Испания, Белгия, Швейцария, Португалия, Австрия, Ирландия и Люксембург. За спечелването на джакпота трябва да бъдат познати 7 числа от 61. Шансовете за това са около 1 на 116 000 000. Цената на един лотариен билет е 2 евро.

Късметлията ще изпревари в списъка на британските милионери принцовете Чарлз и Хари, както и актьора от „Хари Потър” Даниел Радклиф.

Джакпотът се събираше 14 тиража, а организаторите бяха решили да разпределят милионите сред улучилите с едно число по-малко от необходимите. Това обаче не се наложи, защото в петъчния тираж някой позна седемте необходими числа, съобщи „Франс прес”.

Най-високата досега сума в европейската игра на късмета получиха пак във Великобритания – шотландско семейство прибра с пет милиона евро по-малко - 185 милиона - през юли 2011 г.