Това заяви директорът на ОД на МВР-Благоевград комисар Георги Костов, цитиран от "Фокус".

Всички задържани се проверяват за съпричастност за убийството на Сукалински. Прокуратурата обаче ще преценява дали спрямо задържаните да бъдат повдигани обвинения. На този етап няма задържано лице в качеството обвиняем. Това подчерта говорителят на Окръжна прокуратура-Благоевград Весела Стоилова. От прокуратурата обясниха, че на този етап не могат да коментират нищо по отношение на задържаните в благоевградския арест по Закона за МВР за 24 часа.

От полицията обясниха, че от показанията на част от задържаните ще се установява истинността на алибито на останалите задържани. По думите на Костов, съпричастността на всеки един от задържаните към убийството на Сукалински на този етап не е доказана категорично. Тепърва разследването ще установява дали наистина тримата задържани са действителните убийци на Банскалията. И тримата са криминално проявени.

В зависимост от фактите и обстоятелствата, които ще бъдат съобщени от арестуваните, ще стане ясно дали в ареста ще бъдат задържани нови лица, съпричастни към убийството на Банскалията. Не е изключена възможността Сукалински да е бил убит не от две лица, както бе обявено по-рано, а от повече.

41-годишният председател на фен клуб "Пирин - Реален" бе открит мъртъв към 22:00 часа на 29 март, в заключения си отвън апартамент на 4-я етаж на блок 201 "Б" на "Орлова чука", част от ж.к. "Еленово". Сукалински бил с дълбока порезна рана на гърлото, по ръцете имал рани, получени при опита да се предпази от ножа на нападателите си. Той е регистриран за футболно хулиганство, измама, купуване на гласове.

  Снощи бе задържан криминално проявеният Златко Георгиев.