Решението за закупуване на боен изтребител F-16 ще вземе България, но ние сме оптимисти. Това каза посланикът на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин пред журналисти във Варна.

Вижте всички снимки тук>>>

"Ние сме оптимисти, таим огромна надежда в това отношение. Причината този самолет все още да не е произведен е, че е съвсем нов модел и в момента се създава поточната линия", посочи дипломатът.

Той припомни, че военното партньорство и сътрудничество с България датира от 90-те години на миналия век.

"В това нестабилно и трудно време ние сме още по-близки партньори с България, както и с някои други страни-членки на НАТО", обясни Н. Пр. Ерик Рубин.

Във Варна той присъства на откриването на реновирана детска площадка за деца със специални образователни потребности в Детска градина № 20 "Бриз" в Морската градина.

"Правили сме много проекти на територията на цялата страна. Това е втората детска градина, която ремонтираме на територията на община Варна и това е нашият принос към развитието на страната с помощта на програмата за хуманитарна помощ към Департамента по отбрана. И още повече ми харесва символът, който представлява тази сграда, построена от българин преди доста години, които след това е емигрирал в Щатите", каза още дипломатът.

Посолството на САЩ в България е инвестирало 205 000 долара в изграждането на две детски площадки за деца със специални образователни потребности в две детски градини във Варна - "Бриз" и "Ален мак".