Мрежата на нискотарифната авиокомпания Wizz Air от морската ни столица се разширява с включването на трети самолет към базата във Варна. С новия Airbus A320, който ще се присъедини към флотилията на 24 юли т. г., ще стане възможно стартиране на 8 нови маршрута от Варна до Атина, Барселона, Брюксел, Залцбург, Франкфурт, Нюрнберг, Карлсруе/ Баден-Баден и Хановер. Билетите за новите дестинации са вече в продажба, информират от превозвача.

Новодобавеният капацитет от 140 000 места годишно ще допринесе допълнително за развитието на българския авиационен пазар и за създаването на над 30 нови директни работни места, посочват от авиокомпанията, която вече предлага 21 маршрута до 12 държави от Варна.

Бързо разрастващите се операции на компанията в страната ще стимулират местната икономика чрез увеличаване на заетостта в секторите на авиацията и туризма в България.

От авиокомпанията отбелязват високата степен на хигиенизиране и дезинфекция и припомнят въведените редица засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като екипажът също трябва да носи и ръкавици.

Самолетите на авиокомпанията се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ чрез същото антивирусно решение. Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане.

От пасажерите се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн, за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.