Новият мост на желанията в Морската градина е вече поставен. Той е в сърцето на Морската градина до Алпинеума. Дървената конструкция е по проект, възстановяващ автентичния облик на моста по спомени на варненци и снимки от миналото, отбеляза агенция "Булфото". Около мостчето има легенда, че ако се премине със затворени очи, ще сбъдне желание. Мястото е любимо място на поколения варненци.

Активно продължават и ремонтите в парка. Извършва се озеленяване с райграс, храсти и цветя. Оформена е алеята на японските вишни. На много места е изградено парково напояване. Работи се по възстановяване на алеите и макета на Черно море пред Аквариума, оформя се и Алпинеума, където в момента се засаждат цветя и се възстановява атрактивното осветление. Напълно ще бъде възстановен розариумът.

Ремонтите в Морската градина трябва да приключат до началото на лятото, каза неотдавна Тихомир Тимов от дирекция "Инженерна инфраструктура" в Община Варна. Изгражда се и велоалея, която ще е успоредна на бул. "Княз Борис I" от Икономическия университет до зоологическата градина.