Изграждането на подземен паркинг в Двореца на културата и спорта във Варна може да започне през 2020 г., съобщи пред медии директорът на ДКС в морската столица Минко Христов, предаде Moreto.net.

"В момента сме на фаза преценка за оценка на ОВОС в РИОСВ. Имам информация, че вече тя е минала, така че от тук нататък предстои реалното проектиране на съоръжението", посочи Христов.

По думите му все още не е осигурено финансиране, но най-вероятно това ще се случи след като бъдат направени проектите за бъдещия паркинг.

Той ще бъде изграден в източната част на комплекса и ще разполага с 3 нива - две подземни и едно надземно с 350 паркоместа. По този начин ще се реши проблема с паркирането по време на провеждането на големи събития.

"През 2021 г. ще бъдем домакин на Европейското първенство по художествена гимнастика, което за първи път се случва да бъдем домакин на такова сериозно спортно събитие. В нашия календар от построяването на зали "Младост" през 1987 г. такова събитие не е имало тук във Варна. Така, че предизвикателствата са големи, имаме и възможности и ако се осигури финансиране, 2021 г. Дворецът наистина ще бъде номер 1 в България", заяви Христов.