Вчера стана ясно, че зам.-кмет във Варна живее като крайно нуждаещ се във ведомствено жилище от 110 кв./м срещу 86 лева наем на месец.

Екип на NOVA реши да провери на кого още се дават останалите жилища във фонда за крайно нуждаещи се, за които чакат много хора.

Справка на общинската администрация във Варна е готова. Има пълен списък с хората, които обитават въпросните ведомствени жилища, които по принцип са предназначени за служители на общината.

"Общинският ведомствен фонд се състои от 53 жилища, от които в момента 43 са обитавани. В тях са настанени наематели, сред които има и такива, които не са служители на общината. Става въпрос за 15 апартамента, в които живеят служители на други институции. Наредбата обаче дава такава възможност", обясни секретарката на община Варна Нора Момчева.

Тя даде пример за това, кои са тези други хора, които живеят във ведомствените жилища. Част от тях са висококвалифицирани специалисти в областта на медицината, които са привлечени на работа в болнични заведения на територията на Варна. Има и представители на културните институции – актьори, които не са от града и нямат жилище.

Пълният списък с имената ще бъде публикуван днес на сайта на община Варна.