981 страници собственоръчно написана жалба е депозирал бившият полицай Венцеслав Караджов в Пловдивския апелативен съд. Той обжалва най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна при специален режим, което получи през септември м.г. за убийството на родителите си. 

Телата на Божурка Караджова (69 г.) и Цветан Караджов (74 г.) бяха открити на 17 май 2016 г. от съседка в двора на къщата на семейството в пловдивския кв. "Христо Смирненски". Двамата бяха застреляни. За двойното убийство бе задържан синът им - Венцеслав Караджов - тогава полицай от Икономическа полиция в Пловдив.

През септември м.г. Пловдивският окръжен съд го осъди на доживотен затвор без право на замяна при специален режим- най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното престъпление.

"На делото искаше да каже много неща, но не му беше позволено. Затова го посъветвах да ги напише. В затвора няма компютър", обясни адвокатката му Зоя Тошкова, цитирана от "24 часа". От своя страна защитничката е изложила мотивите си на 60 страници. Според нея присъдата на окръжните магистрати се гради само на предположения. Липсвали преки доказателства, че Караджов е извършител. Не са открити барутни частици по ръцете му, както и негови отпечатъци по вратата на къщата, където са живеели майка му Божура и баща му Цветан.

Разследващите са категорични, Венцеслав Караджов е екзекутирал родителите си заради къщата. Той държал да му я припишат приживе, а Божура и Цветан пък настоявали да ги наследи след смъртта им.

Бившият полицай твърди, че е невинен. По време на процеса непрекъснато си е водел записки, а при произнасянето на доживотната му присъда на 28 септември 2018 г. дори се усмихвал.

Делото му в апелативния съд е насрочено за 26 март. Тогава ще бъдат преразпитани трима съдебни медици, които са участвали в аутопсията на двете жертви.