Пловдивският окръжен съд осъди бившият полицай Венцеслав Караджов на доживотен затвор без право на замяна при специален режим, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата. Това е най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното престъпление.

Караджов е признат за виновен в двойното убийство на родителите си - Цветан и Божурка Караджови, извършено предумишлено на 15 май 2016 г. в къщата им в квартал "Смирненски". Спрямо него е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" от 17 май 2016 г.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Пловдив.

Телата на Божурка Караджова (69 г.) и Цветан Караджов (74 г.) бяха открити на 17 май 2016 г. от съседка в двора на къщата на семейството в пловдивския кв. "Христо Смирненски". Двамата бяха застреляни.

По време на едно от съдебните заседания бившият полицай, освен че обяви, че е невинен, нарече разследващите "некадърници".

"Седем месеца гнусотия и фарс и непрофесионална работа на прокуратура и полиция. Държите невинен човек в затвора. Разбиха моя живот и този на семейството ми", заяви Караджов пред съдиите през декември 2016 г.