Само за три дни в страната бяха извършени четири жестоки убийства, като трима от извършителите бяха задържани, а един се издирваше. 

От Областната дирекция на МВР в Пловдив обаче съобщиха, че заподозреният за убийството на 49-годишен мъж в "Арман махала" също вече е зад решетките. Тялото на жертвата беше открито сутринта на 20 февруари на улица в града под тепетата, като по него е имало множество прободни рани. 

Тогава от Окръжната прокуратура в Пловдив съобщиха, че е образувано досъдебно производство, а убиецът се издирва.

Същевременно Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на 40-годишната жена, която във вторник вечерта намушка смъртоносно мъжа, с когото живеела в столичния квартал "Овча Купел". Тя ще бъде задържана за срок до 72 часа.

Образувано е досъдебно производство в условията на неотложност, като разследването се води от СДВР.

Според събраните до момента доказателства на 21.02.2023 г., в гр. София, ж. к. "Овча купел", обвиняемата Й. З. умишлено е умъртвила 51-годишния М. И., с когото живеела на семейни начала, като го наръгала с нож в областта на гърдите, вследствие на което настъпила смъртта на пострадалия.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемата на мярка за неотклонение "задържане под стража".