Разпоредителното заседание по делото "Семерджиев" се отлага за 12 декември. Причина за отлагането е постъпила молба от адвоката му, че за 29 ноември е призован по дело във Видин, което е станало преди уведомяването му за това заседание, съобщи БНТ.

Георги Семерджиев, който катастрофира с автомобила си на бул. "Черни връх" в София след употреба на наркотици и причини смъртта на две млади жени, ще отговаря за общо 5 престъпления, сред които причиняване на смърт по непредпазливост, шофиране след употреба на метаамфетамин, с фалшива книжка и фалшиви регистрационни номера. Случаят е квалифициран като деяние с висока обществена опасност.

Според обвинителния акт мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор. Заради утежняващите вината обстоятелства, обаче, присъдата може да достигне и до 30 години лишаване от свобода, коментира по-рано в "Денят започва" заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.