Обвинителният акт срещу Георги Семерджиев, за катастрофата на бул. "Черни връх", е внесен в съда, съобщиха от Софийския градски съд. Делото е разпределено на случаен принцип на съдия Стефан Милев. Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание.

39-годишният Семерджиев е обвиняем за пет престъпления и се намира в ареста повече от три месеца. Той ще отговаря освен, че е причинил по непредпазливост смъртта на Христина Дилева и Хариет Стефанович, и за притежание на наркотици и за шофиране след употреба на метамфетамини и с фалшива шофьорска книжка. Той е карал със 166 км/ч в нощта на инцидента, като е минал и на червен светофар. Това показва експертиза, направена във връзка с разследването.

По случая са разпитани 69 свидетели. Вътрешната проверка в МВР установи, че трима началници на районни управления и бивш ръководител на сектор "Пътна полиция" са осигурявали "полицейски чадър" над Георги Семерджиев.

Отделно текат 44 дисциплинарни произвоства срещу служители на МВР, за които се предполага, че са покровителствали обвиняемия през годините.