Пловдивският окръжен съд призна за виновен, но даде условна присъда от 2 години "лишаване от свобода"с 5-годишен изпитателен срок на 57-годишния Димитър Йовчев, който блъсна с джипа си майка с дете в пловдивското село Първенец. При удара 11-годишната Ангелинка загина на място.

Жестоката катастрофа стана на 20 декември 2017 г. Момиченцето отивало на училище и било с майка си, когато е пометено от джип, управляван от подсъдимия, който е от село Брестовица. Детето загина на място, а майката бе с травма на главата. След като разбраха за случилото се, близки на семейството пребиха шофьора.

Пред окръжните магистрати Димитър Йовчев заяви, че се признава за виновен, не желае да се разпитват свидетели, както и да се събират нови доказателства и поиска процесът да протече по съкратеното производство. В залата бе и семейството на прегазеното момиченце, Иванка и Георги, които дойдоха с другата си дъщеричка.

Прокурорът поиска 3 години затвор, както и 4 години лишаване от право да управлява МПС за Йовчев. Адвокатите на почерненото семейство пък настояха за ефективна присъда от 6 години затвор.

Защитата на подсъдимия обяви, че той трябва да бъде оправдан с аргумента, че вината му не е безспорно доказана и става дума за случайно деяние.