Трима от обвиняемите за причиняване на смъртоносен побой на мъж в Лом остават в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Монтана за 72 часа на 11 август бяха задържани четирима души - Г.М., М.М., П.Н. и П.Ш. Срещу четиримата е повдигнато обвинение по чл. 124 от НК за причиняване на смърт, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. По това обвинение те могат да получат от три до 12 години затвор.

Съдът е приел доводите на наблюдаващия прокурор за обосновано предположение за авторството на престъпното деяние. Налице е опасността обвиняемите Г.М., М.М. и П.Ш. да се укрият или да извършат престъпление. Спрямо тримата са взети мерки за неотклонение "задържане под стража".

За четвъртия обвиняем съдът е взел мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1500 лева, като се мотивира с липса на предходни осъждания и регистрации за криминални прояви за лицето.

Деянието е извършено на 9 август в Лом от четирима мъже. Те са нанесли побой на 47-годишния Г.Ю. Пострадалият е починал вследствие на причиненото му тежко увреждане.

Извършени са множество действия по разследването, разпитани са 21 свидетели, извършен е следствен експеримент, разпознавания, иззети са веществени доказателства, претърсвания и изземвания.

Разследването по делото продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Монтана.