Шофьорът на камион, който блъсна и уби на пешеходна пътека 19-годишна студентка в Благоевград, влиза в съда. Това съобщиха от Окръжната прокуратура, откъдето днес внесоха обвинителния акт срещу 53-годишния Илия Шопов.

Резултатите от назначената съдебно-медицинска експертиза сочат, че смъртта на Фатиме Колашова е настъпила вследствие на тежка комбинирана открита черепно и гръбначно-мозъчна, гръдна и коремна травми. Тя настъпила почти веднага след сблъсъка и е била неизбежна.

Трагедията се разигра на 12 декември 2017 година. Около 08,30 часа във фаталния ден Шопов тръгнал от Симитли за Благоевград, като управлявал служебен товарен автомобил, натоварен с пясък за новострояща се сграда. Пристигайки в Благоевград, той се включил в движение по ул. "Александър Фон Хумболт". В близост до кръстовище с ул. "Славянска", след като видял предприелата пресичане на пешеходна пътека Фатиме, водачът спрял и я изчакал.

Впоследствие Шопов завил надясно, в посока към МБАЛ-Благоевград. Междувременно студентката в ЮЗУ "Неофит Рилски" започнала да пресича пешеходната пътека в посока от Студентско общежитие № 1 към кв. "Освобождение". В този момент шофьорът вместо да спре, продължил ускорителното движение на тежкотоварната машина, вследствие на което прегазил Фатиме.

Свидетел на катастрофата подал сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на ЦСМП - Благоевград обаче само констатирал смъртта на момичето. Смъртта й е настъпила много бързо, почти моментално и е била неизбежна, се сочи в обвинителния акт на прокуратурата. Предстои делото да продължи в съда.

Очаква се съдът да насрочи кога ще започне делото срещу Шопов.

Фатиме, която е от село Дагоново, община Белица, учела за медицинска сестра.