Северин Красимиров, който на 6 октомври миналата година зверски изнасили и уби телевизионната водеща Виктория Маринова приема наложеното му от Окръжния съд в Русе наказание и няма да обжалва присъдата, съобщи русенската телевизия TVN, в която работеше убитата млада жена.

До изтичането на законоустановения срок защитата на 21-годишния ром не е внесла в Апелативния съд във Велико Търново жалба по постановената присъда.

На 22 април състав на Окръжния съд в Русе призна Красимиров за виновен в извършването на три престъпления - умишлено убийство, изнасилване и блудство и го осъди на 30 години затвор при първоначален строг режим. Подсъдимият поиска съкратен процес и така на практика се спаси от най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Служебният му защитник дори поиска по-лека присъда. Според него имало превес на смекчаващите вината обстоятелства и заради това наказанието трябвало да бъде в по-нисък размер.

"За добро или за лошо, това е законът. Сила да погледна Северин имам. За съжаление, това няма да промени нищо. Единственото, което ще стане, е, че ще преживея наново целия този ужас наново. Не мисля, че щях да постигна нещо. Нито един човешки живот не струва 30 години. Присъдите по трите обвинения можеха и трябва да бъдат повече. Но трябва да се замислим и ние като общество какво ще постигнем.Ще му дадат 100-200 години, но въпросът, който задавам, е какво ще се промени. Дали само годините са възмездие, този човек трябва да бъде превъзпитан по някакъв начин", заяви след присъдата Свилен Максимов, бивш съпруг и баща на дъщеричката на Виктория. Той е и собственик на телевизия TVN.