Делото срещу Йоан Матев за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина продължи днес в Софийския градски съд с повторен разпит на приятелката на жертвата - Лора Крашевска и 20-годишната съученичка на подсъдимия Стефания Коларова. 

Деветокласникът Георги беше наръган с нож в столичния парк на 2 юни 2015 г. След близо 2 години безрезултатно разследване, през февруари миналата година полицаите задържаха 19-годишния студент по право Йоан Матев. Оказа се, че брат му е завел разследващите до мястото, където според обвинението е хвърлил ножа, с който Георги е наръган в областта на сърцето.

"Разнасяше се от уста на уста в училището, че Йоан е момчето от записите на камерите в Борисовата градина", заяви пред съда Стефания.

Тя дори се е свързала с Лора Крашевска, за да ѝ каже за съмненията си, че именно Йоан Матев e убил Георги. Съмненията възникнали заради рязката промяна, настъпила във външния вид на подсъдимия, който половин година след убийството изглеждал неузнаваем. Всички в училището на Матев, включително учителите, са подозирали, че става дума за него. Никой обаче не е подал сигнал в МВР. Този въпрос е бил коментиран и в учебните часове, а по време на разпитите една от учителките на Йоан Матев разказа, че няколко седмици след убийството в Борисовата градина директорката на училището е поискала специална бележка за извинение на отсъствията на 2 юни, като се е обърнала персонално към Матев.

В съделбната зала бе цитирана и реплика на учителка, на която е била показана добро качество снимка, свалена от видеозаписа, която попитала: "Защо ми показвате Йоан?".

Лора беше на разпит за втори път, за да бъде направена очна ставка със Стефания Колева, на която те трябваше да потвърдят как се е представила Стефания на срещата. Между двете нямаше противоречия.

Разпитите продължават.