Окръжен съд - Враца определи в събота мерки за неотклонение за още трима от обвинените за участие в престъпна група за разпространение на наркотици на територията на област Враца, съобщи БТА, като се позова на информация от съда.

След като в петък в две дела за петима от задържаните общо осем човека беше постановена мярката "задържане под стража", в събота същата мярка беше взета за още двама - Д. Б. и А. Д, а един от задържаните, с инициали К. К., бе оставен с мярка "домашен арест". Причината е влошеното му здравословно състояние, се посочва в информацията от съда.

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение с привеждане на обвиняемите Д. Б. и А. Д. в следствения арест към затвора във Враца и може да бъде обжалвано.

В петък от ОД на МВР-Враца и Апелативна прокуратура - София съобщиха за проведена специализирана операция с цел неутрализиране и пресичане дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с производство на синтетичен опиат от видовете "чай за пушене" и "билка". Проверени са били адреси в Мездра, Криводол и Враца. Задържани са осем души, а двама са с мярка "подписка". Петима от задържаните още вчера, след заседание на съда, получиха мярка "задържане под стража".