Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста 15-годишния Клаудио Славчев и 16-годишния Николай Господинов, обвинени за убийството на 59-годишен мъж от село Гъмзово. Той беше пребит до смърт заради скандал за шише ракия на 1 януари 2023 г. По случая имаше и трети задържан - момче на 10 години, което остава под полицейска закрила. 

Съдът не уважи жалбите на двете момчета, които искаха да излязат от ареста, като магистратите записаха в мотивите си, че обвиненията им са за тежко умишлено престъпление с обществена опасност. Освен това младежите са известни на полицията с редица домови кражби. 

Според прокуратурата 59-годишният Борислав Борисов е бил удрян с дървени предмети, ритан е, удрян е с юмруци, а деянието е умишлено след скандал за шише ракия.

Непълнолетните са признали за побоя и разказаха пред разследващите. По техните думи конфликтът възникнал, след като купили ракия от 59-годишния мъж, която не им харесала, решили да я върнат и да си вземат обратно дадените за нея. Побоят станал след употреба на голямо количество алкохол от децата, като най-вероятно момчетата са започнали да пият още в новогодишната нощ, в следващите дни са празнували рожден ден на едно от тях и са продължили да употребяват алкохол.

Снимка: BulFoto