Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем Тодор Танковски, кмет на село Войнягово, по досъдебно производство за опит за лично укривателство с цел имотна облага. Това съобщиха от прокуратурата.

По досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия, уточняват от обвинението.

24-годишният Танковски бе арестуван вчера в Карлово и обвинен, че е взел 150 лева, за да прикрие незаконно добиване на инертни материали от река Стряма.

С постановление на Районна прокуратура-Карлово обвиняемият е с взета мярка за неотклонение "подписка". Разследването по случая продължава.

Танковски е най-младият кмет в Пловдивска област и беше издигнат като независим кандидат. Той е и танцьор във Фолклорна танцова формация "Розова долина".

Тодор Танковски, кмет на село Войнягово

Снимка: Фейсбук

До момента е установено, че на 18 юни, между младия кмет и мъжа, предал подкупа, е била уговорена среща на паркинг в централната част на града, като била предадена поисканата сума на Тодор Танковски.

Предвид неотложността на случая, при стриктно спазване на процесуалните изисквания, непосредствено след предаване на сумата, управляваният от кмета на Войнягово автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване била намерена сума в размер на 150 лева, в купюри от 20 и 10 лева, за които той заявил, че сумите са за нуждите на кметство.

Иззет е и мобилният му телефон, от който се е водела комуникацията между лицата.

За престъплението по чл.294 ал.2 от Наказателния кодекс се предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 години.