Кметът на карловското село Войнягово е задържан днес в момент на получаване на подкуп, съобщи БНТ. По неофициална информация 24-годишният Тодор Танковски е арестуван със 150 лева, които поискал от свой съселянин, за да му свърши услуга. Твърди се, че трябвало да осуети разследване за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма. Районната прокуратурата е започнала разследване.

Танковски е най-младият кмет в Пловдивска област и беше издигнат като независим кандидат.

Акцията срещу него се е провела на паркинг в Карлово, в близост до централата на голяма опозиционна партия. След като полицаи преброили намерените банкноти по 10 и 20 лева на място, той бил откаран с патрулка в местното районно управление.

Кметът е задържан пред очите на много хора в Карлово

Снимка: БНТ

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов потвърди за bTV, че е имало арест, но подчерта, че не знае причините. До момента в Община Карлово не са постъпвали сигнали за корупционни практики и искане на подкупи от страна на войняговския кмет.

Кабаиванов отбеляза, че при одит в кметството е открито несъответствие от 1800 лева - сумата е удържана и възстановена от заплатата на Танковски. Наскоро името му беше замесено в скандал, при който беше проверяван за злоупотреба с плочки, предоставени на селото за ремонт.

Младият кмет е танцьор във Фолклорна танцова формация "Розова долина".