Общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който е сочен за член на бандата за рекет и палежи на Димитър Желязков-Митьо Очите, излиза на свобода срещу 100 хил. лв. Решението е на апелативните спецсъдии Красимира Костова, Магдалена Лазарова и Красимира Райчева. Гаранцията му е внесена 15 минути по-късно, съобщава "24 часа".

Янков е зад решетките от август м.г. Освен като член на бандата на Очите, той е обвинен и за 2 изнудвания. Те били към партньорите му в общата им фирма "Хермес груп", в чийто активи са хотели и казина в Слънчев бряг.

Янков, който е син на разстреляния през 2007 г. хотелиер Димитър Янков, имал апетит към хотел "Хризантема" в Слънчев бряг. Заплашвал с бандата на Очите двамата си партньори, ако не му прехвърлят частите си, твърди прокуратурата.

Апелативният спецсъд посочи, че няма доказателства той да е бил част от групата на Очите. Магистратите коментираха, че събраните от август досега улики също не стигат общинарят да е зад решетките.

Бургаският адвокат на Янков Росен Кожухаров коментира, че решението на съда е правилно.

Почти всички уличени като членове на бандата на Очите вече са на свобода. Несебърският бос е в затвор в Турция. Чака се екстрадицията му.