Oбщинският съветник от Несебър Пейко Янков е с нови обвинения от вчера, предава БТА. Адвокатът му Росен Кожухаров обясни пред журналисти, че вчера е бил извикан в ГДБОП, където е разбрал, че клиентът ще бъде обвинен за още едно изнудване - над друг съдружник в "Хермес груп". Янков има още две обвинения за участие в престъпната група на Димитър Желязков - Очите и за умишлен палеж.

Общинският съветник беше обявен за издирване след акцията от 1 август срещу групата на Димитър Желязков - Митьо Очите, занимавала се с рекет, палежи и наркоразпространение. Той сам се предаде в полицията на 13 август.

Според адвоката на Янков Росен Кожухаров той не се е укривал. По думите му неговият подзащитен е бил призован като свидетел, а не като обвиняем. Според него Янков и Митьо Очите се познават. Адвокатът нямал информация какво е правил Янков от 1 август до 13 август.

Прокурор Детелина Ганчева коментира обаче, че Янков два пъти е бил призоваван като обвиняем, не като свидетел. Разследващите са имали данни, че той е бил извън страната и затова е била издадена и Европейска заповед за арест.

Днес апелативният спецсъд решава дали да го остави в ареста.