Софийският административен съд преди дни пусна предсрочно условно от затвора един от осъдените участници в организираната престъпна група "Наглите"- Ивайло Ефтимов - Йожи, защото се бил поправил. Бизнесменът Киро Киров, който бе отвлечен от групата, се върна в спомените си за кошмара.

"Минаха 11 години откакто ме отвлякоха. Взеха ме в кола, държаха ме 17 дни в ковчег, завързан с верига за стената, не знаеш дали ще излезеш, не знаеш кога някой изрод ще влезе да ти отреже пръст или уши. Хванаха 18 души, осъдиха 4, останалите били само охранявали, те не са виновни", разказа пред Канал 3 Киров.

"Отвлечените са 12, аз бях 11-тият. Теорията, която развиват полицаите, е, че групата трябва да е поне от 12 души, а пуснаха 14 души, някои бяха свидетели, които трябваше да скрият", обясни Киров.

"Животът ми тотално се промени, синът ми плати 517 хиляди евро. Когато той е хвърлил парите от моста, на следващия ден се е появило в медии, че това е станало. Откъде са знаели? Вероятно изтича някаква информация. Когато ме освободиха, разказах абсолютно всичко, след това обаче се появи чувство на страх и неувереност и не казах всичко на следователите", сподели още Киров.

"Пребиха ме, след като се опитах да разбия страничното стъкло с крак, те слушаха радио К2. Останах с впечатление, че са полицаи, защото ми взеха оръжието за секунди, добре обучени хора. Единият от "Наглите" ме попита дали смятам, че са ме отвлекли полицаи. Ако срещна някой от освободените от тях, няма и да ги позная, а те мен - да. Защо им слагат качулки, а хората на улицата да не знаят - този е убил, този е изнасилил...", попита реторично Киро Киров.

"Сега нямам пари, тогава имах, сега само за отмъщение могат да ме търсят, само аз критикувам, че са им малки наказанията, че са убийци", завърши той.

Киров, както и другите жертви на групата, не са получили и стотинка от обезщетението, което им дължат "Наглите".

Освен Ивайло Ефтимов-Йожи присъди по 18 години затвор получиха Прокопий Прокопиев - Културиста и Даниел Димитров - Релето. За серията отвличания, която изправи на нокти България преди 2010 г., беше осъден и Любомир Димитров - Гребеца.

Още двама бяха осъдени за други по-леки престъпления, но не и за похищения. "Наглите" са доказано отговорни за 11 отвличания и 1 опит. Според последната дума на съда те са държали в плен все богати наследници или бизнесмени - Илиян Цанев, Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджо Марков, Венислав Величков, Ангел и Камелия Бончеви и Киро Киров. Имат и неуспешен опит за отвличане на не толкова заможен автокрадец.