Осъденият на 18 години затвор за 12 отвличания Ивайло Евтимов-Йожи от групата на "Наглите" направи нов опит да излезе предсрочно на свобода.

В открито съдебно заседание, състав на Софийския апелативен съд е разгледал жалбата на защитата на Йожи, който бе осъден освен за похищенията и за грабеж и участие в организирана престъпна група.

Адвокатите на Евтимов оспорват определението на първоинстанционния съд, с което е оставена без уважение молбата на осъдения за предсрочно условно освобождаване от остатъка на наложеното му общо наказание "лишаване от свобода".

По искане на защитата са били допуснати разпити на служители от затворническото общежитие.

В хода на заседанието прокурорът от Софийската апелативна прокуратура е заявил категорично несъгласие за предсрочно условно освобождаване на Йожи. Изтърпяваното от него наказание е за извършени от него тежки умишлени престъпления срещу личността с висока степен на обществена опасност. Въпреки че към настоящия момент осъденият е изтърпял две трети от наказанието, позицията на държавното обвинение е че не са налице достатъчно убедителни доказателства за поправянето му в затвора. Такова е и становището на представителя на началника на затвора.

Предстои произнасянето на съда.

Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца бяха осъдени за 12 отвличания, след като бяха арестувани от полицията през декември 2009 г. Йожи получи 18 години затвор, а Гребеца - 10. През 2017 година те поискаха да излязат на свобода, но след вдигналия се медиен шум, Софийски апелативен съд ги остави зад решетките.