Човек на Брендо от аферата "Кокаинови крале" ще излежи 15-годишната си присъда, постановена от италиански съд, в България. Пловдивският апелативен съд потвърди със свое решение определението на Окръжен съд - Стара Загора, с което е приета за изпълнение в България 15-годишна присъда лишаване от свобода, постановена от Териториалния съд в Милано  спрямо българския гражданин  Тинко Гарев /47 г/ , осъден за участие в организирана престъпна група и трафик на наркотични вещества, съобщи trafficnews.bg.

Гарев е признат за виновен за участие в канал за трафик на кокаин от Южна Америка. Кокаинът бил закупен от Южна Америка - Венецуела, Санто Доминго и  натоварен на кораб-майка.  Впоследствие наркотиците са били разтоварени на осигурените от организацията плавателни съдове - яхта,  две моторни лодки  и платноходка.

На  14.02.2007г., в териториалните води на Португалия и Испания са били иззети съответно 2 085 килограма кокаин /от яхтата/ и 3 752,97 кг кокаин /от моторна лодка /. Моторните лодки и платноходката е тряБвало да стигнат до бреговете на Канарските острови, а след това прехвърлени в Италия. 

На 11 юли 2012 г. подсъдимият е бил екстрадиран в Италия с европейска заповед за арест, за да бъде разгледано там наказателно производство срещу него. Тогава българската страна е поискала и получила от италианската писмени гаранции, че ако лицето бъде осъдено на наказание лишаване от  свобода, ще бъде върнато да изтърпи присъдата си в България.

На 31 август 2017 г. Гарев е бил предаден на българските власти и приведен в затвора в Стара Загора.

В Италия присъдата на Гарев е била намалена с 450 дни, съобразно действащо там законодателство, че осъденият получава бонуси, ако полага труд в затвора и участва в различни видове обучения.

Заради характера на престъпленията, за които подсъдимия е осъден на 15 години лишаване от свобода, Пловдивският апелативен съд отхвърли искането за намаляване на наказанието и за промяна на режима на изтърпяване от "строг" в по-лек.

Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно.