По случая с Георги Семерджиев са образувани 44 дисциплинарни производства, каза пред медиите министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който присъства на ритуал по случай Архангелова задушница в Благоевград.

Той допълни, че те вървят към приключване и ще бъдат наложени различни наказания, предаде БТА.

Повече лица, срещу които да има проверки, едва ли ще има. В следващите дни и до няколко седмици всички производства ще приключат, увери Демерджиев.

По думите му следващата седмица ще бъдат представени окончателните резултати от проверката на настилката на магистрала "Тракия".

Качеството на вложените материали не е това, което трябва да бъде. Във всяко едно от нивата на настилката има вложени некачествени материали. Има много неща, които не трябва да се намират там, посочи Демерджиев.

Тежки драстични нарушения установи проверката в Бургас по случая с автобуса с мигранти, при който загинаха двама полицаи. Ако има нещо позитивно, то е коренна промяна на тактиката и действията на полицията в района. Има нови КПП, повече от месец в града не е влизала кола с мигранти, посочи Демерджиев.

Директорът на полицията в Кюстендил Светослав Григоров е понижен. Той няма качества да е директор на областна полиция, обясни вътрешният министър. До тази стъпка се стигна заради две негови нерегламентирани срещи с представители на партия ГЕРБ, които са се случили преди изборите. От ГЕРБ могат да кажат много повече за тези среши, защото част от тях са преки участници в тях, каза Демерджиев.