35-годишният Георги Семерджиев, обвиняем за катастрофата, в която загинаха две момичета на бул. "Черно връх", остава в ареста, след като молбата му за по-леката мярка "домашен арест" не беше уважена, съобщиха от Софийския градски съд. В колата му са намерени стоппалка, нож, маска, маратонка, смартфони, ключове като по всички тях има негов ДНК-материал.

От съда отбелязват, че към момента Семерджиев е обвинен в 5 престъпления, не е изтекъл максималният срок за задържане от 8 месеца и всички законови основания да продължи мярката за неотклонение "задържане под стража" са налице.

Изготвените експертизи доказват в убедителна степен, че Семерджиев е автор на катастрофата, при която загинаха две момичета.

Нараняванията по обвиняемия също в голяма степен могат да са причинени при настъпването на удара и при напускането на колата. Експертизи установяват, че Семерджиев се е движел със 166 км. ч. при удара с таксито и че е употребил метаамфетамини.

Според съда има опасност Семерджиев да се укрие, защото няма лична карта и живее на адрес, който не е бил известен на полицията, а и на два пъти е напускал местопроизшествията. Също така може да извърши друго престъпление, защото след като е получил присъда със споразумение, не е преосмислил поведението си на пътя.

Определението не е окончателно и подлежи на жалба и протест пред САС. В случай на такива, съдебното заседание е насрочено за 1 ноември.

Бившият футболист не присъства на заседанието в съдебната зала, след като по-рано днес от СГС съобщиха, че е подал молба и магистратите са я одобрили. По информация на БНТ Семерджиев е посочил, че има "влошено здраве", но днес адвокатът му каза, че неговият клиент просто не желае да присъства.

Преди дни зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров коментира, че разследването е на финална права и се очаква да приключи до две седмици. По него са разпитани десетки служители на МВР, но доказването на "полицейски чадър" над Семерджиев ще е трудно.