Съдебният процес срещу Николай Малинов - лидер на политическа партия "Възраждане на Отечеството", обвинен от Специализираната прокуратура за това, че се е поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин с цел да издаде информация, представляваща държавна тайна, ще започне по същество на 26 октомври.

Това реши днес Специализираният наказателен съд в открито разпоредително заседание по делото, след като прие, че не са налице процесуални пречки за начало на съдебното дело.

Обвинителният акт срещу Малинов бе внесен в Специализирания наказателен съд на 23 юни т.г. Той е предаден на съд за извършено от него престъпление против Републиката.

В хода на досъдебното производство бяха проведени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, както и личен обиск на обвиняемия. Изготвени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на събраните веществени доказателства, направен бе анализ на събраните справки и документи, относими към предмета на доказване.

В рамките на съдебното следствие предстоят разпити на близо 40 свидетели.