48-годишната жена, която бе убита от съпруга си в столичния кв. "Модерно предградие" тази нощ, е била пребита до смърт, а не застреляна. Освен това по тялото й има и порезни рани, съобщиха от Софийска градска прокуратура, под чието ръководство се води разследването на тежкото престъпление.

Вижте снимки >>

Сигналът за трагедията е подаден половин час след полунощ от 20-годишния син на съпрузите. На място веднага са изпратени екипи на полицията и две линейки на Спешна помощ. Лекарите само констатирали смъртта на жената, а съпругът убиец бил транспортиран в "Пирогов" в много тежко състояние, тъй като направил опит да се самоубие с газов пистолет и си е нанесъл порезни рани в областта на китките и сърцето.

От държавното обвинение уточниха, че 48-годишната жертва и съпругът й, който й е връстник, са били разделени. В къщата, където е извършено убийството, жената е живяла на квартира.

Престъплението е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост - на жертвата са нанесени множество травматични увреждания в областта на гърдите и главата. Установен е и мотивът за убийството – ревност.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи точната причина за смъртта на жената. По неофициална информация нейното име е Светла Славейкова. 

Разследването продължава, а за живота на извършителя се борят лекарите в "Пирогов".