Дни преди трагедията в столичния кв. "Модерно предградие", извършителят заявил пред приятели, че ще застреля жена си. Това разказа съседка на семейството пред Канал 3.

Вижте снимки

Сигналът за стрелбата е подаден около 0.30 часа тази нощ. На тел. 112 е позвънил синът на съпрузите, който бил в шок и съобщил, че баща му е застрелял майка му.

На място веднага са изпратени екипи на полицията и две линейки на Спешна помощ. Лекарите само констатирали смъртта на жената, а съпругът убиец бил транспортиран в "Пирогов" в много тежко състояние. След като застрелял съпругата си, софиянецът се намушкал три пъти с нож в гръдния кош.

От лечебното заведение съобщиха, че мъжът е настанен в реанимация и лекарите правят всичко възможно да спасят живота му.

Съседи пък разказаха, че съпрузите се преместили в къщата на ул. "Виткова ливада" №22 наскоро, след като починала майката на убитата. Преди пет дни пък починал и баща й. Къщата се намира на метри от Националната гимназия за древни езици и култура. Част от прозорците й са изпочупени по време на снощния скандал между убиеца и жертвата му.

Съпрузите са били в крайно влошени отношения и в процес на развод. По непотвърдена информация убитата жена е била подложена на домашно насилие в продължение на месеци. Тя обаче не е подала сигнал в полицията.

До момента от МВР и прокуратурата не са дали официална информация за поредното жестоко престъпление след домашно насилие.