Окръжният съд в Благоевград отложи делото срещу актьора Явор Бахаров, който обжалва наложената му от Районния съд в Разлог ефективна присъда за шофиране след употреба на алкохол и наркотици в условията на рецидив.

На 8 февруари м.г. около 12.50 часа Бахаров управлявал лекия си автомобил "Мицубиши" по ул. "Найден Геров" в Банско. По време на движение той се разминал в насрещната пътна лента с автомобил на автопатрул при Районното управление в курортното градче. На полицаите им направило впечатление, че колата на Бахаров криволичи по пътното платно.

Униформените последвали автомобила на актьора, като подали светлинен и звуков сигнал. Явор Бахаров спрял на ул. "Пирин" в района на хотел "Кемпински". Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1,30 промила в издишания въздух. Бахаров бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис.

По-късно във Филиала за спешна медицинска помощ в Банско, актьорът дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1,42 промила.

Окръжните магистрати обаче изискаха допълнителни доказателства във връзка с установяване на обективната истина и насрочи ново заседание по делото за 16 юни.

"Чакаме справедлив акт, който е съобразен с доказателствата, нищо повече. Законът да бъде приложен както ще бъде приложен към всеки един от нас, ако сме на това място", лаконичен беше след края на поредното заседание на съда адвокатът на Явор Бахаров - Денислава Асенова.

Актьорът се яви в съдебната зала, но отново отказа коментар пред медиите.