Вече бившият служител на Икономическа полиция в Пловдив твърди, че в килията му настанили задържан от ромски произход, който бил нечистоплътен, непрекъснато го дразнел и се опитвал да го предизвика на бой, съобщи адвокатката на Караджов - Зоя Тошкова, цитирана от "24 часа".

Ромът казал на Венцислав Караджов, че ще си разбие главата в стената и ще набеди него. От прокуратурата обаче отговорили, че не са компетентни да разпореждат в ареста.

Адвокат Тошкова смята, че вкарването на втори заподозрян в килията на подзащитния й, е част от "играта" на разследващите да го пречупят и да го накарат да признае, че е застрелял майка си и баща си.

Цветан и Божурка Караджови бяха открити с огнестрелни рани на 15 май м.г. в дома им в кв."Христо Смирненски" в Пловдив, а на другия ден беше задържан синът им Венцислав. Според прокуратурата мотивът му да ги застреля е бил спор за имот.

Венцислав Караджов обаче продължава да твърди, че е невинен и е натопен. Според него криминалистите не работят по никакви други версии.

Защитничката му Зоя Тошкова е категорична, че няма доказателства той да е извършителят на престъплението. Оръжието все още не е открито, въпреки че на два пъти бил претърсван Гребният канал в Пловдив заради твърдение на свидетел, че е видял полицаят и съпругата му да хвърлят там чанта.

През февруари Караджов за пети път ще поиска в съда да бъде освободен. Досега молбата му винаги бе отхвърляна.