Това съобщиха от пресцентъра на Пловдивския окръжен съд.

Магистратите за пореден път отхвърлят искането му за по-лека мярка.

Бившиият полицай Венцеслав Караджов е обвинен от Окръжна прокуратура - Пловдив за това, че на 15 май 2016 г. в  Пловдив умишлено е умъртвил майка си Божура К. и баща си Цветан К., като убийството е извършено предумишлено и с користна цел. 

Единствено синът им е имал мотив от смъртта на възрастните хора, тъй като са имали имотен спор.

Налице е обосновано предположение относно авторството на престъплението, в което е обвинен Венцеслав Караджов. Не е отпаднала реалната опасност да се укрие и да извърши престъпление при мярка, различна от „задържане под стража”, пише в мотивите на съда.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 11 май.

Цветан и Божурка Караджови бяха открити с огнестрелни рани на 15 май м.г. в дома им в кв."Христо Смирненски" в Пловдив, а на другия ден беше задържан синът им Венцислав. Според прокуратурата мотивът му да ги застреля е бил спор за имот.

Венцислав Караджов обаче продължава да твърди, че е невинен и е натопен. Според него криминалистите не работят по никакви други версии.

Защитничката му Зоя Тошкова е категорична, че няма доказателства той да е извършителят на престъплението. Оръжието все още не е открито, въпреки че на два пъти бил претърсван Гребният канал в Пловдив заради твърдение на свидетел, че е видял полицаят и съпругата му да хвърлят там чанта.

Полицаят Караджов се жалва от тормоз в ареста >>>