И апелативният спецсъд отстрани кмета на Созопол Панайот Рейзи от поста. След решението на магистратите той отказа да коментира с аргумента, че не бивало да говори, за да не попречи на следствието.

Отстранена е и главната счетоводителка на общината Златка Мусева.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Двамата са обвинени за присвояването на повече от 2 милиона лева, отпуснати от общината за строителни ремонтни дейности на детска градина, улици, предотвратяване на последствията от наводненията през септември 2014 г.

Съдът посочи, че всички средства са постъпвали в сметката на Симеон Ганев. Титулярите на дружествата, които са извършвали ремонтите, пък твърдят, че никога не са ги правили. Ремонтите били възлагани на 14 дружества, представлявани от петима души, стана ясно в съда.

Не било проверявано качеството на извършваните дейности.

Тези ремонтни дейности е трябвало да бъдат извършени между август 2014 и март 2017 г. Съдът смята, че Рейзи може да повлияе на свидетелите, които са негови подчинени в общината.

Преди дни Панайот Рейзи подаде оставка от ръководството на ГЕРБ в града и напусна партията. Той обаче реши да запази кметския пост, въпреки че от партията съобщиха, че той е решил да сдаде и него.